Кофеинът е любимият ни наркотик. Но какво става, ако пропуснем сутрешното си

...
Кофеинът е любимият ни наркотик. Но какво става, ако пропуснем сутрешното си
Коментари Харесай

Защо пропускането на сутрешното кафе води до главоболие?

Кофеинът е любимият ни опиат. Но какво става, ако пропуснем утринното си еспресо? Много е евентуално да получим мощно главоболие и то по повече от един метод. Защо?

Кофеинът е стимулант. Той навлиза мощно и бързо в мозъка ни и блокира рецепторите за аденозина, които са виновни за притъпяването на мозъчната интензивност. След като стопираме притъпяването на мозъка си, изпитваме еуфория, усъвършенствано фокусиране и общо раздвижване. Тези положения могат да подобрят продуктивността ни при разнообразни задачи като да вземем за пример шофирането или оставането в будно положение по време на цялата лекция - както в случай че сте студент, по този начин и в случай че сте професор.

Отрицателната страна на поемането е наборът от положение при неговата липса. Поради предстоящата нараснала интензивност на мозъка след утринната чашка, спадовете в концентрацията и жизнеността наподобяват по-дълбоки и по-дълги.

Другият проблем е пристрастеността. Кофеинът пристрастява. Затова неналичието му може да докара до цялостен набор от главоболия – от няколкоминутно стягане на главата до дълготрайни мигренозни положения.

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР